Welkom
op ons
fruitbedrijf
De appel valt niet ver van de boom
Onze (over)grootouders begonnen op deze plek in 1964 naast hun vlasserij met het telen van appels en later ook peren. Het bedrijf telde indertijd 2 hectare. In de loop van de jaren groeide het fruitbedrijf uit naar de huidige 15,77 hectare. Ook is het assortiment uitgebreid met pruimen en kersen. Al het fruit wordt op milieubewuste wijze geteeld. Tevens is ons bedrijf gecertificeerd met het Global-GAP-keurmerk.
De derde generatie van de familie Roks heeft inmiddels het bedrijf voortgezet. De heerlijke fruitsoorten worden eigenhandig gesorteerd en klaargemaakt voor onder andere verkoop in onze streekwinkel, voor collega-boerderijwinkels en voor het werkfruit dat naar diverse bedrijven in onze regio gaat. Naast het zelf geteelde fruit vind je in onze streekwinkel ook ambachtelijk gemaakte streekproducten.
We verwelkomen je graag op ons bedrijf,
Joël, Claudia, Chad en Reza Roks
dit is wat wij telen
onze appels
Een appel is niet alleen goed voor de dorst, maar stilt ook de honger en de lekkere trek. Elk ras heeft zijn eigen, unieke smaak, variërend van een lekkere zoete tot juist een frisse zure appel.
Appels zijn niet alleen enorm lekker, maar ook vreselijk gezond. Zij kunnen namelijk de hoeveelheid antioxidanten in het lichaam verhogen. Vitamine C is een van de bekendste antioxidanten. 100 gram ongeschilde appel heeft dezelfde werking als 1500 mg vitamine C. Niet voor niets luidt een bekend Engels spreekwoord: ‘An apple a day keeps the doctor away’.
Wij telen met veel zorg en toewijding de negen lekkerste appelrassen. Zij zijn stuk voor stuk een heerlijke lekkernij. De eerste nieuwe appels worden vanaf half augustus geoogst.
voor de dorst, honger en lekkere trek
onze peren
Een peer is niet alleen tof, maar ook nog eens enorm lekker en zeer gezond. Het is zelfs een van de meest gezonde fruitproducten die er bestaan. Peren zijn rijk aan vezels. In peren zitten twee keer zoveel vezels dan in appels. Dat is goed nieuws voor de stoelgang en de spijsvertering. Bovendien bevat een peer verschillende vitamines en mineralen.
Een peer smaakt heerlijk zoet. Dat komt omdat het minder zuur bevat dan een appel. De hoeveelheid natuurlijke suikers is bij beide vruchten nagenoeg gelijk. De peer heeft zelfs minder calorieën dan de gemiddelde appel. Het is dan ook een lekker en verantwoord tussendoortje.
Wij telen met veel zorg en toewijding de drie lekkerste peerrassen. Zij zijn stuk voor stuk een heerlijke lekkernij. De eerste nieuwe peren worden vanaf half augustus geoogst.
het peer-fecte tussendoortje
onze kersen
De kersen die wij telen zijn vers van de boom het allerlekkerst. Niet voor niets luidt de uitdrukking ‘Kersvers’! Kom dus in onze streekwinkel onze heerlijke kersen proeven.
De kersentijd is een vrolijke tijd, want het betekent dat de zomer is begonnen. Ze zijn volop te verkrijgen in juni en juli. Hebben we een warm voorjaar, dan zijn er eerder kersen. Valt de temperatuur in maart, april en mei tegen, dan zijn ze later rijp.
Kersen zijn rijk aan vitamine A en vitamine C. Ook bevatten ze veel vezels en zorgen daardoor voor een goede werking van de darmen. Van kersen eten word je niet dik. Een schaaltje met 200 gram kersen bevat ongeveer 108 kcal. De kers is dus een heerlijke en verantwoorde snack op een zomerse dag.
Kersen zijn zalig om uit het vuistje te eten. Maar ze leveren ook heerlijke jam, sap, sauzen en wijn op. Bovendien laten we er niet te versmaden kersenijs van maken. Allemaal heerlijke kersenproducten, vol van smaak. Een pure beleving dus.
onze kersen hebben geen taart nodig
onze pruimen
Net als in het versje van Jantje zijn onze pruimen ‘als eieren zo groot’. En net als voor Jantje vormen ze een overheerlijke zoete traktatie voor velen.
De pruim zit vol vitamines en het is de vrucht met de meeste antioxidanten. Pruimen zijn dus naast lekker ook nog eens zeer gezond. Ze zijn heerlijk om zo uit de hand te eten, maar je kunt er ook voortreffelijk jam of een smakelijke taart van maken. Pruimen passen bovendien prima in een fruitsalade. Gedroogde pruimen zijn een uitstekende zoetstof voor cakes en taarten, waardoor witte suiker overbodig is.
Pruimen kun je met schil en al opeten. Van binnen is de vrucht geel en het vruchtvlees is meestal sappig. Nederlandse pruimen zijn verkrijgbaar van juli tot medio september.