onze appel­soorten

Delcorf

Een heerlijk frisse zomerappel die is ontstaan uit een kruising van Jongrimes met Golden Delicious. De vruchten hebben een oranjerode blos of strepen aan de zonzijde. Zij hebben een bijzonder goed aroma en zijn zoetzuur van smaak. Delcorf is verkrijgbaar vanaf half augustus tot half oktober.

Wellant

Een appelras dat is ontstaan in Wageningen door het kruisen van een Nederlandse selectie met een Elise. Het is een appel met een voornamelijk rode kleur met een matte schil en heeft een beetje de uitstraling van een Goudreinette. De Wellant heeft een intense zoete smaak, sappig vruchtvlees en een fruitige geur. Deze appel kan geschikt zijn voor mensen met een appelallergie.

Santana

Deze appel is sinds 1996 op de markt. Het is een kruising tussen de Elstar en de Priscilla. Hij heeft een harde beet, is knapperig en heeft een frisse smaak. De Santana is een vrij grote appel met een rode blos. Deze appel kan geschikt zijn voor mensen met een appelallergie.

Elstar

Nederlands bekendste en populairste appel is ontstaan uit een kruising van Golden Delicious met Ingrid Marie. De appels zijn mooi rood gekleurd en hebben een groengele achtergrond. Zij hebben een unieke friszoete smaak en zijn lekker sappig. De Hollandse Elstar is verkrijgbaar vanaf september tot eind mei.

Rode Boskoop

Beter bekend als Goudreinette. Het is een zure, stevige appel met een droge, soms ruwe schil. Deze appel is uitermate geschikt om te verwerken in onder andere appelmoes. De Rode Boskoop is verkrijgbaar vanaf eind september tot april.

Golden Delicious

Een groengele appel, zoet en sappig. Hij is afkomstig uit de Verenigde Staten. De Golden Delicious is verkrijgbaar vanaf oktober tot begin september.

Jonagold

Een hele bekende en zeer gewaardeerde appel. Hij is ontstaan uit een kruising van Jonathan met Golden Delicious. Een grove appel met een mooie, rode blos. Het vruchtvlees is roomkleurig met een pittig en fris aroma dat benadrukt wordt door zijn speciale zoetzuur-verhouding. De Jonagold is het hele jaar door verkrijgbaar.

Cox’s Orange Pippin

Een oude bekende afkomstig uit Groot-Brittannië. Een zeer aromatische handappel. Hij is sappig en heeft tamelijk vast vruchtvlees. De Cox’s Orange Pippin is verkrijgbaar vanaf half september tot eind januari.

Pinova

De appel is afkomstig uit Duitsland en ontstaan uit een kruising van Clivia met Golden Delicious. Het is een zeer vaste appel, sappig, knappend en aangenaam zoetzuur. De Pinova is verkrijgbaar vanaf begin oktober tot eind april.

onze peren­soorten

Triomphe de Vienne

Deze peer is afkomstig uit Frankrijk. Een sappige, zoete handpeer. Triomphe de Vienne is verkrijgbaar vanaf half augustus tot eind september.

Conference

De meest populaire perensoort in Nederland. De herkomst van deze peer is niet echt duidelijk, maar hij wordt hoofdzakelijk in Nederland en België geteeld. Hij is sappig, zoet en aromatisch. De Conference is verkrijgbaar vanaf begin september tot eind mei.

Doyenne du Comice

Deze peer is afkomstig uit België. Geel/groen gespikkeld met soms een rood/bruine blos. Een hele sappige peer, zoet en aromatisch. Doyenne du Comice is verkrijgbaar vanaf eind september tot eind februari.

onze kersen­soorten

Kordia

De Rolls Royce onder onze kersen is toch wel de Kordia. Deze grote zwarte kers heeft een knapperige bite en is heerlijk zoet.

Overige

Het aantal kersensoorten is te veel om op te noemen. Wel zijn ze allemaal even lekker!

onze pruimen­soorten

Opal

Voor velen is dit de lekkerste pruimensoort. De Opal is een mooie paarse, ronde vrucht met een zoete smaak. Het sappige vruchtvlees is geelgroen. Hij is heerlijk om zo uit de hand te eten, maar ook uitstekend te gebruiken in fruitsalades en als vulling in taarten en hartige gerechten.

Jubileum

Dit is een grote pruimensoort. Hij is ovaal van vorm en roodpaars van kleur. De Jubileum is heerlijk sappig en een beetje fris van smaak.

Reine Victoria

Een van de meest verhandelde pruimensoorten. De Reine Victoria is een grote, langwerpige pruim met een rood/paarsachtige kleur. Door zijn vorm wordt hij ook wel ‘eierpruim’ genoemd. Deze soort heeft een zoete smaak.